Dalblads historia

Dalblads har sedan 1998 varit pionjären på marknaden för sportnutrition i Sverige. Varumärket grundades av familjen Dalblad som hade ett brinnande intresse för träning, nutrition och smaksättning. Just kombinationen av kunskap kring vad kroppen behöver vid hård träning – samt kunskap hur man får livsmedel att smaka gott har under snart två decennier byggt upp Dalblads goda renommé. Dalblads strävar fortfarande efter att produkterna ska hålla utlovad effekt, ha bästa smak och högsta kvalitet.


Produkter för motionärer och elit

I sortimentet finns idag produkter riktade till såväl vardagsmotionären till elitidrottaren – vare sig det handlar om styrketräning eller uthållighetsidrott. Dalblads populäraste produkt är SWEBAR, en proteinbar som finns i femton olika smaker och är Sveriges mest sålda proteinbar. Vassleproteinpulver under namnet WHEY CLASS+ är en annan storsäljare, med ett högt proteininnehåll och ett lågt innehåll av fett. Proteinprodukter används efter träning som återhämtning då protein bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan.


Dalblads ett varumärke från Midsona

Vid årsskiftet 2012/2013 förvärvades Dalblads Nutrition AB av Midsona. Som medlemmar i branschorganisationen Svensk Egenvård har både Midsona och Dalblads deltagit i en referensgrupp som medverkat när Svensk Egenvård utarbetat riktlinjer för företag inom sport- och viktminskningssegmentet för en gemensam tolkning av lagstiftningen och en korrekt marknadsföring av proukter inom detta segment.


Vår kvalitet

Varumärket Dalblads och företaget Midsona Sverige AB står för hög kvalitet och säkra produkter.

 

Läs mer