Få-ut-max.jpg

FÅ UT MAXIMALT AV DIN TRÄNING

När vi tränar frisätts hormoner, så kallade endorfiner, som gör att vi mår bra. Endorfinerna är smärtlindrande och gör att vi sover bättre och får ökad aptit genom att öka energibehovet.

För att få ut maximalt av din träning behöver du tillgodose kroppen den näring som den behöver för att prestera de resultat du vill nå och för att må bra. Det är viktigt att kroppen får den återhämtning som den behöver eftersom det är under själva återhämtningen batterierna laddas om och musklerna byggs upp. Exempelvis efter ett tungt styrketräningspass behöver kroppen proteiner för att musklerna ska kunna byggas upp. Även kolhydrater är fördelaktigt, oavsett träningsform, eftersom kolhydraterna tillför ny energi till kroppen. 

Det är även viktigt att vätskebalansen återställs efter ett svettigt pass.Kom därför ihåg att dricka ordentligt med vatten när du tränar!

Den allra viktigaste källan till återhämtning är en god sömn och en sund livsstil. Sömnen är grundläggande för vår hälsa. Under sömnen slappnar kroppen av, hjärnan kalibreras och får tid att bearbeta dagens händelser.

Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.